آموزش تست مقاومتهای SMD
برای انجام تعمیرات بورد و برطرف کردن ایراداتی که در نحوه کارکرد گوشی وجود دارد، لازم است بتوانیم قطعات SMD الکترونیکی را بهتر بشناسیم و آنها را تست کنیم. یکی از مهمترین قطعات در برد موبایل، مقاومت است. ما در ادامه این مطلب قصد داریم کارایی و نحوه تست مقاومتSMD را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
توضیحات تکمیلی
برای انجام تعمیرات بورد و برطرف کردن ایراداتی که در نحوه کارکرد گوشی وجود دارد، لازم است بتوانیم قطعات SMD الکترونیکی را بهتر بشناسیم و آنها را تست کنیم. یکی از مهمترین قطعات در برد موبایل، مقاومت است. ما در ادامه این مطلب قصد داریم کارایی و نحوه تست مقاومتSMD را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
مقاومت چیست؟
روش خواندن مقاومتهای SMD:
الف. مقاومت SMDبا سه رقم : در این نوع مقاومتها دو رقم اول را مینویسیم و به تعداد رقم سوم،جلوی آن صفر میگذاریم.در واقع دو رقم اول رقم اصلی و رقم بعدی تعداد ضریب 10 است.
برای مثال :
103 = 10×103 = 10Ω×1000 =10 kΩ
270 = 27×100 = 27Ω×10 = 27 Ω
ب.مقاوت SMD با چهار رقم : دراین نوع مقاومتها نیز سه رقم اول را مینویسیم و به تعداد رقم چهارم جلوی آن صفر قرار میدهیم.
برای مثال:
1001 = 100 ×101 = 100Ω × 10 = 1kΩ
2552 = 255 ×102 = 255Ω × 100 = 25.5 kΩ
ج. مقاومت SMD با یک حرف و دو رقم : در این روش، حرف مشخص کننده محل قرارگیری ممیز است.
به عنوان مثال:
R22= 0.22 Ω
تست مقاومت SMD :
برای تست یک مقاومت SMD، پرابهای مولتی متر را به دو سر مقاومت زده و مقدار اهم مقاومت را اندازه گیری میکنیم. توجه داشته باشید که نباید دو دست به قسمت فلزی مولتی متر تماس داشته باشد.
انواع مقاومتها:
مقاومت ثابت
به مقاومتهایی گفته میشود که مقدار آنها همواره ثابت است و عوامل محیطی و ولتاژهای مختلف تاثیری بر مقدارشان ندارد. این مقاومتها اغلب به رنگ مشکی، سبز و آبی هستند.
مقاومت فیوزی
در داخل این نوع مقاومتها یک رشته سیم نازک وجود دارد که اگر جریان عبوری از آن بیش از حد مقدار مقاومت آن باشد، مانند یک فیوز عمل کرده و رشته سیم پاره میشودو از عبور جریان در مسیر بعد از خودش جلوگیری میکند. این مقاومتها به صورت سری در مدار نصب میشوند و معمولا به رنگ مشکی هستند.
مقاومت های متغیر
مقاومت متغیر، مقاومتهایی هستند که مقدار آنها ثابت نیست و عوامل مختلف محیطی و فیزیکی باعث تغییر مقدار مقاومت آنها میشود. انواع مقاومتهای متغیر:
پتانسیومتر
این مقاومتها یک ولووم به صورت دستی دارند که باعث افزایش یا کاهش مقاومت آنها میشوند. البته استفاده از این گونه مقاومتها در حال حاضر منسوخ شده است.
وریستور (VDR)
وریستورها مقاومتهایی هستند که با ولتاژ دریافتی تغییر میکنند و مقدار مقاومتشان به مقدار ولتاژ ورودی بستگی دارد. این مقاومتها چون به صورت موازی در مدار نصب میشوند در اثر افزایش ولتاژ بیش از حد مجاز، مقاومتشان کاهش پیدا میکند. در این حالت مقدار ولتاژ اضافی را به زمین منتقل میکند تا به قطعات دیگرآسیب نرسد. وریستور معمولا به رنگ خاکستری تیره است و در حالت سالم در حدود 50 KΩ مقاومت دارد.
ترمیستور (PTC , NTC )
مقدار این نوع مقاومتها نسبت به حرارت تغییر میکند. مقاومتهای NTC با افزایش دمای محیط یا برد مقاومتشان کم میشود و در حقیقت از سایر قسمتها در مقابل افزایش دما محافظت میکنند.
مقاومت LDR (فتورزیستور)
مقاومت متغیری است که مقدار آن تابع نور محیط است. در مدار موبایل به عنوان حسگر نور به کار میروند،معمولا این مقاومت ها در مسیر نور پس زمینه، فلاش دوربین یا در گوشیهای هوشمند به عنوان حسگر نور (light sensor) استفاده میشوند. این مقاومت به رنگهای قرمز، سفید ،سبز وآبی در صفحه نمایش و سایر قسمتهای برد استفاده میشود.
مقاومت MDR
این دسته از مقاومتها وابسته به میدان مغناطیسی هستند. معمولا در گوشیهای تاشو هنگام بسته شدن گوشی و خاموش شدن ال سی دی از این نوع مقاومتها استفاده میشود .در برنامههای قطب نما،جهت نما و قبله نما و برنامه های مشابه نیز از این حسگر استفاده میشود.
پاسخ خود را می توانید در این قسمت بنویسید: