توضیحات تکمیلی

مطمئناً برای شما نیز پیش آمده است که عبارتی را در گوگل سرچ کرده‌اید، اما نتایج دلخواهتان را پیدا نکرده‌اید. در چنین شرایطی ابزارها و ترفندهای زیادی وجود دارند که می‌توانید با کمک آن‌ها به نتایج بهتری در حین جستجو در گوگل دست پیدا کنید. در ادامه این مطلب چند ترفند ساده و کاربردی جستجو را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید. 

1. جستجوی عبارت به صورت دقیق 

می‌توانید با استفاده از علامت مربوط به نقل قول ("") به دنبال دقیق‌ترین کلمات و عبارت بگردید. در این صورت گوگل دقیقا عبارات را با همان ترتیب در نتایج جستجو نمایش خواهد داد.

 

جستجوی دقیق یک کلمه خاص​

2. حذف کلمات از جستجو

اگر می‌خواهید در نتایج جستجوی‌تان یک کلمه‌ی خاص وجود نداشته باشد، علامت خط تیره را قبل از آن واژه قرار دهید. به طور مثال اگر بخواهید مقالاتی درباره روابط ایران و عراق مطالعه کنید. با جستجوی کلمه کلیدی "ایران و عراق"، بیشتر نتایجی که مشاهده می‌کنید درباره مسابقه فوتبال بین تیم‌های ایران و عراق است.

خارج کردن یک کلمه از نتایج جستجو


در چنین شرایطی، کافی است با قرار دادن علامت (-)، کلمه مورد نظر را از نتایج جستجو خود حذف کنید. با این روش امکان حذف چندین کلمه از نتایج جستجو نیز وجود دارد. 

خارج کردن چند عبارت از نتایج جستجو


توجه داشته باشید که بین علامت (-) و کلمه مورد نظر فاصله نباشد. 

3.  استفاده از ستاره (*)

اگر به دنبال عبارتی خاص هستید اما بعضی از کلمات آن را به یاد نمی‌آورد از علامت ستاره (*) استفاده کنید. این روش بیشتر برای یافتن اسم فیلم، کتاب یا یک ترانه خاص کاربردی است. 

4. سرچ‌های ترکیبی

برای پیدا کردن صفحاتی که حاوی یکی از چند کلمه مورد نظر هستند از کلمه OR (به معنای یا) استفاده کنید.

سرچ های ترکیبی

5. جستجوی کلمات مترادف

برای رسیدن به نتایجی که دربردارنده کلمات مترادف عبارت جستجو شده باشند از علامت  (~) قبل از عبارت سرچ استفاده کنید.

6. جستجو در محدوده عددی

برای جستجو در یک محدوده عددی، باید میان دو مقدار عددی دو نقطه قرار دهید. به عنوان مثال اگر می‌خواهید محدوده قیمت یک محصول را جستجو کنید باید پایین‌ترین و بالاترین قیمت را مشخص کنید و دستور (..) را بین قیمت‌ها قرار دهید.

جستجو در محدوده عددی

7. جستجو در تیتر، متن و آدرس

اگر می‌دانید که نتیجه جستجوی‌تان احتمالاً کجا قرار دارد می‌توانید با کمک این کلمات نتیجه را به ترتیب به آدرس، تیتر یا متن سایت محدود کنید: allinurl:، allintitle:، allintext.

8. جستجو بر اساس نوع فایل

اگر به دنبال نوع خاصی از فایل هستید کافی است بعد از عبارت :File آن را تایپ کنید تا صرفاً همان نتایج برایتان نمایش داده شود( برای مثال PDF یا ZIP).

جستجو براساس نوع فایل

9. جستجو در یک سایت

اگر می‌خواهید عبارت یا کلمه مورد نظر خود را در یک سایت خاص جستجو کنید، کافی است عبارت:Site را در کادر جستجوی گوگل تایپ کنید تا نتایج نمایش داده شده منحصر به سایتی باشند که بعد از آن نامش را تایپ میکنید. علاوه بر این می‌توانید با استفاده از عبارت:info اطلاعات بیشتری در رابطه با یک سایت به دست می‌آورید و با کمک:Cache آخرین نسخه کش شده آن را مشاهده کنید.

سرچ برحسب نوع سایت


همچنین می‌توانید با سرچ عبارت:Linke هر وب‌سایت دیگری که به یک URL لینک شده را هم پیدا کنید؛ و با کمک عبارت:Related هر سایت دیگری که با عبارت مورد نظر شما ارتباط خاصی دارند پیدا کنید.

10. جستجوی وارونه تصویری

این روش زمانی به کار می‎آید که بخواهید به اطلاعات بیشتری در رابطه با یک عکس دست پیدا کنید. در دستگاه‌های موبایل برای سرچ وارونه یک تصویر کافی است در اپ کروم عکس را انتخاب نموده و انگشت خود را روی آن نگه دارید، بعد از طریق منو گزینه Search Google for this image (یا در گوگل به دنبال این عکس بگرد) انتخاب کنید. کاربران دسکتاپ نیز کافی است در کروم یا فایرفاکس روی یک عکس کلیک راست کنند یا URL تصویر مورد نظرشان را در کادر جستجوی تصاویر قرار دهند.

سرچ وارونه تصویری


اگر شما نیز ترفندی برای جستجو بهتر می‌شناسید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران
کاربر گرامی جهت ثبت نظر لطفا ابتدا واردشوید.
برچسب های مرتبط

مجموعه تعمیراتی آرنا

سلام، چطور میتونم کمکتون کنم؟
01:28