راهنمای جامع خرید کارت حافظه
امروزه دستگاههای دیجیتالی برای ذخیره اطلاعات از قطعهای به نام کارت حافظه استفاده میکنند. این کارتها در دوربین عکاسی، لپتاپ، گوشی، تبلت و دستگاههای پخش موسیقی استفاده میشوند و تنوع بسیار زیادی دارند. هر شخص با توجه به نیاز خود، میتواند نوع خاصی از آن را انتخاب کند.در این مطلب به ارائه راهنمای جامعی برای خرید کارت حافظه میپردازیم. با ما همراه باشید.
توضیحات تکمیلی
امروزه دستگاههای دیجیتالی برای ذخیره اطلاعات از قطعهای به نام کارت حافظه استفاده میکنند. این کارتها در دوربین عکاسی، لپتاپ، گوشی، تبلت و دستگاههای پخش موسیقی استفاده میشوند و تنوع بسیار زیادی دارند. هر شخص با توجه به نیاز خود، میتواند نوع خاصی از آن را انتخاب کند بهطور مثال فردی که میخواهد با دوربین عکاسی مدام عکس بگیرد یا رزولوشن 4k فیلمبرداری کند به حافظههای سریع نیاز دارد اما نیاز کاربران عادی با حافظههای معمولی نیز برطرف میشود.
همچنین هر دستگاهی با نوع خاصی از کارت حافظه سازگاری دارد. این کارتها در نوع اتصال، تعداد پینهای اتصال و ابعاد باهم تفاوت دارند به همین دلیل هنگام خرید باید بدانید دستگاهتان از کدام مدل کارت حافظه پشتیبانی میکند. برای مطلع شدن از مدل کارت حافظه مناسب با دستگاهتان باید به دفترچه راهنما دستگاه مراجعه کنید یا مدل دستگاه را در اینترنت جستوجو کنید.
در این مطلب به ارائه راهنمای جامعی برای خرید کارت حافظه میپردازیم. با ما همراه باشید.
کارت حافظه (SD (Secure Digital
رایجترین نوع کارت حافظه، مدل SD است که معمولاً برای دوربینهای دیجیتال استفاده میشود. کارتهای حافظه SDHC یا SDXC نیز در شکل و ظاهر با SD معمولی فرقی ندارند و تنها ظرفیت زیادتری دارد. ظرفیت هرکدام از این کارتها عبارت است از:
• SD معمولی که مخفف Secure Digital است و از ۱ مگابایت تا ۲ گیگابایت تولیدشده (چند مدل محدود تا ظرفیت ۴ گیگابایت هم با این استاندارد تولید شدند).
• SDHC که مخفف Secure Digital High Capacity است و از ۲ گیگابایت تا ۳۲ گیگابایت تولیدشده.
• SDXC که مخفف Secure Digital Extended Capacity است و از ۳۲ گیگابایت تا ۲ ترابایت قابلتولید است.
کارت حافظه micro SD
پس از SD ها پرکاربردترین نوع کارتها microSD است. بیشترین استفادهی این نوع کارت حافظه درگوشیها است. این مدل همانطور که از نامش معلوم است، مدل کوچکشدهی SD است و از همان استاندارد استفاده میکند. این نوع حافظه را میتوان با استفاده از یک تبدیل ساده و ارزان، به سایز استاندارد SD تبدیل کرد. معمولاً در بستهبندی کارت حافظهی microSD، تبدیل آن به SD را هم قرار میدهند؛ اما اگر کارت حافظهای خریداری کردید که فاقد آداپتور بود، میتوانید خودتان آن را باقیمت کمی تهیه کنید.
کارت حافظه CF
اکثر دوربینهای دیجیتال جدید از کارتهای حافظه SD استفاده میکنند، اما بعضی از دوربینهای DSLR جدید و تعدادی از دوربینهای قدیمی با کارتهای حافظه CF سازگار هستند و تنها از آن پشتیبانی میکنند. این کارتها سایز بزرگتری نسب به SD ها دارندو به علت استحکام خود معروف هستند.
ظرفیت کارت حافظه
واحد اندازهگیری ظرفیت حافظه، گیگابایت است که به اختصار با عبارت GB نشان داده میشود. کارتهای حافظه در ظرفیتهای مختلفی تولید میشوند و شما باید با توجه به نیاز خود یکی از این ظرفیتها را انتخاب کنید. بهعنوان مثال خرید کارت حافظه 16 گیگابایتی ممکن است برای عکاسی که با رزولوشن متوسط به ثبت پرتره میپردازد کافی باشد؛ اما عکاسی که یک دوربین حرفهای DSLR دارد و تمام عکسها را با فرمت RAW ثبت میکند به کارت حافظه با ظرفیت بیشتر از 64 گیگابایت نیاز دارد.
اگر میخواهید کارت حافظهای با ظرفیت بیشتر از ۶۴ گیگابایت بخرید، ابتدا چک کنید که دستگاهتان میتواند از این مقدار ظرفیت پشتیبانی کند یا خیر. معمولاً در دفترچهی راهنما یا جدول مشخصات محصولات به حداکثر ظرفیت حافظهی پشتیبانی شده اشاره میشود. و بیشتر از این مقدار، نمیتوانید روی دستگاهتان حافظه نصب کنید.
سرعت کارت حافظه
یکی دیگر از فاکتورهای مهمی که هنگام خرید کارت حافظه باید به آن دقت کنید، سرعت ذخیره و انتقال دادهها توسط کارت حافظه است. در اینجا مفاهیمی مانند سرعت نوشتن (Write) و خواندن (Read) مطرح میشوند. این دو عدد برحسب مگابایت بر ثانیه (MB/S) بیان میشوند و هرچقدر بیشتر باشند، به معنی سریعتر بودن کارت حافظه هستند.
کلاسهای مختلف مربوط بهسرعت کارتهای حافظه
کمتر سازندهای سرعت دقیق محصولات خود را اعلام میکند؛ اما در عوض، عبارات و نشانهایی روی کارت حک میشود تا بتوانید به حداقل سرعت آن پی ببرید. عبارتهایی مانند Class 2 یا Class 10 که در لوگوی ان عدد پایانی با یک دایره احاطه شده است.
این اعداد نشان دهنده حداقل سرعت نوشتن اطلاعات روی کارت حافظه است. به عنوان مثال سرعت نوشتن روی کارت حافظهای از Class 10 از 10 مگابایت بر ثانیه کمتر نخواهد شد. هرچه کلاس یک کارت بالاتر باشد سرعت نوشتن آن و قیمت اش نیز بالاتر است؛ اما همه افراد به کارت حافظه باکلاس بالا نیاز ندارند. معمولاً افرادی که میخواهند با بالاترین کیفیت فیلم برداری کنند به کلاس بالاتر نیاز پیدا میکنند. در مجموع پنج کلاس برای کارتهای حافظه داریم که به ترتیب شامل Class 4، Class 6، Class 8 و Class 10 میشوند. مناسبترین انتخاب برای کاربران عادی کارتهای حافظه از کلاس 4 یا 6 است.
در مجموع برای خرید یک کارت حافظه خوب، باید به مواردی ازجمله کلاس سرعت، مقدار ظرفیت و ابعاد کارت حافظه دقت کنید. همچنین در نظر داشته باشید که دستگاهتان از چه مقدار حافظه پشتیبانی میکند و سطح نیاز خودتان چقدر است تا بهترین انتخاب را داشته باشید. فروشگاه آرنا مجموعهای گسترده از کارتهای حافظه با ظرفیتهای متنوع را ارائه میکند برای سفارش و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما در آرنا ریپیر تماس بگیرید.
پاسخ خود را می توانید در این قسمت بنویسید: