6 روش برای نمایش صفحه گوشی روی تلوزیون
تلفنهای هوشمند به دلیل کوچک بودن صفحه نمایش ابزار مناسبی برای مشاهده فیلم و عکس نیستند، شما با به کارگیری چند روش ساده میتوانید صفحه نمایش گوشی یا تبلت خود را به تلوزیون متصل کنید و از تماشای تصاویر، ویدئوها، جستجو در وب و قابلیتهای دیگر، در صفحه بزرگتر مثل تلوزیون لذت ببرید. در این مطلب قصد داریم بهترین روشهای اتصال گوشی به تلوزیون را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
توضیحات تکمیلی
تلفنهای هوشمند به دلیل کوچک بودن صفحه نمایش ابزار مناسبی برای مشاهده فیلم و عکس نیستند، شما با به کارگیری چند روش ساده میتوانید صفحه نمایش گوشی یا تبلت خود را به تلوزیون متصل کنید و از تماشای تصاویر، ویدئوها، جستجو در وب و قابلیتهای دیگر، در صفحه بزرگتر مثل تلوزیون لذت ببرید. در این مطلب قصد داریم بهترین روشهای اتصال گوشی به تلوزیون را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
1. اتصال گوشی به تلوزیون با استفاده از کابل HDMI
اگر تلوزیون خود را طی سالهای اخیر تهیه کرده باشید، به احتمال زیاد به پورت HDMI مجهز است.
HDMI یک رابط همزمان صدا و تصویر است که کاربران با استفاده از آن میتوانند محتواهای چند رسانهای را با بهترین کیفیت مشاهده کنند.
یک طرف کابل را به پورت تلوزیون و طرف دیگر را به تبلت یا گوشی وصل کنید. بعد از برقراری اتصال، میتوانید صفحه موبایل را در تلوزیون مشاهده کنید. این پورتها، در سه سایز HDMI Type A (بزرگترین پورت)، HDMI Mini (پورت متوسط) و HDMI Micro (پورت کوچک) تولید میشوند. برای تهیه آن میتوانید به فروشگاههای معتبر لوازم جانبی موبایل مراجعه کنید و کابلی با کیفیت خریداری نمایید . هنگام خرید دقت داشته باشید که سوکت کابل با پورت گوشی شما سازگار باشد. گوشیهای اندرویدی معمولا با Mini HDMI یا Micro HDMI سازگار هستند.
2. اتصال گوشی به تلوزیون از طریق کابل MHL/SlimPort
استفاده از کابل HDMI، برای اتصال گوشی اندرویدی به تلوزیون راه حل خوبی است، اما متاسفانه همه تبلتها و گوشیها به پورت HDMI مجهز نیستند. در این شرایط میتوانید از طریق کابل MHL یا SlimPort به تلوزیون متصل شوید و محتوای گوشی را روی تلوزیون مشاهده کنید. این دو کابل ظاهری مشابه دارند و از محتوای صوتی و تصویری پشتیبانی میکنند.
برای استفاده از این دو کابل، میتوانید از پورت میکرو یو اس بی (microUSB) گوشی یا تبلت خود به عنوان خروجی استفاده کنید. اما در این میان به یک رابط اختصاصی یا دانگل نیز نیاز دارید. این رابط باعث میشود تا دادههای ارسالی از گوشی شما مستقیما از خروجی میکرو یو اس بی برای دریافت در تلوزیون و ورودی HDMI آن سازگار شوند. خرید این کابل رابط در مجموع این روش را پر هزینهتر از روش اول میکند.
MHL شامل سه نسخه مختلف است که جدیدترین آن از انتقال محتوا با وضوح تصویر 4k نیز پشتیبانی میکند. از نظر تکنیکی و فنی اسلیم پورت، مشابه ام اچ ال است، اما یکی از برتریهای ام اچ ال مربوط به پشتیبانی آن از تلوزیونهای ساخته شده توسط برندهای متنوع است.
تلوزیون خود را بررسی کنید، اگر پورت HDMI لوگو MHL داشته باشد میتوانید به طور مستقیم پورت میکرو یو اس بی گوشی خود را با استفاده از کابل مناسب به پورت HDMI تلوزیون متصل کنید. در صورتی که از کابل MHL برای اتصال گوشی خود به تلوزیون استفاده کنید نیاز به یک منبع تغذیه خارجی نیز دارید. اما اگر دستگاه شما فاقد ورودیهای گفته شده باشد باید از کابل اسلیم پورت استفاده کنید. در این صورت دیگر نیازی به منبع تغذیه خارجی نیست.
قبل از خرید هر کدام از این دو کابل حتما دستگاهتان را چک کنید که پورت مرتبط با آن کابل را داشته باشد. به طور مثال تبلتهای Microsoft Surface و Samsung Galaxy Tab3 فقط از کابل MHL پشتیبانی میکنند در حالی که Google Nexus 5 برای اتصال به تلوزیون به کابل اسلیم پورت نیاز دارد.
اتصال گوشی به تلوزیون به صورت بیسیم یا وایرلس
در صورتی که استفاده از دو روش قبل برای شما مقدور نیست، میتوانید از روش های اتصال وایرلس( بیسیم) استفاده کنید. در ادامه به معرفی روشهای اتصال بیسیم گوشی به تلوزیون میپردازیم.
3.AirPlay اپل
AirPlay برنامه اختصاصی اپل است. با استفاده از این قابلیت میتوانید محتوای آیفون، آیپد یا مک بوک خود را به اپل تیوی (Apple TV) منتقل کنید. اگر از محصولات شرکت اپل استفاده میکنید، AirPlay یکی از بهترین و کاربردیترین روشهای اتصال وایرلس گوشی آیفون به تلوزیون به شمار میرود. به منظور استفاده از این روش تنها نیازمند وجود یک اپل تی وی خواهید بود.
4. میراکست (Miracast)
میراکست، روش رایجتری برای اتصال وایرلس گوشی به تلوزیون محسوب میشود. برای استفاده از این قابلیت باید سیستمعامل دستگاه اندرویدی شما حداقل 4.2 باشد. همچنین از این روش میتوان برای نمایش محتوای لپ تاپ در تلوزیون نیز استفاده کرد. در این شرایط سیستمعامل لپ تاپ شما باید حداقل 8.1 باشد. در اتصال میراکستی، لازم است هر دو دستگاه با میراکست سازگار باشند تا یکی نقش فرستنده و دیگری نقش گیرنده را ایفا کند.
در گوشی اندرویدی خود به تنظیمات بروید و گزینه Wireless Display که به صورت پیشفرض غیرفعال است را فعال کنید، تا گوشی شروع به جستجو برای دریافتکنندهی مناسب کند. بعضی از شرکتها این گزینه را تحت منوی Display و بعضی دیگر مانند گوشیهای سونی اکسپریا آن را در بخش Connectivity و با عنوان Screen Mirrorin اضافه کردهاند.
در هر صورت اگر گوشی شما مجهز به اندروید ۴.۲ و بالاتر باشد، گزینه انتقال بیسیم تحت یکی از عناوین یاد شده، در گوشی شما وجود دارد. کافی است در منوی تنظیمات گوشی خود کمی جستجو کنید.
وقتی به گیرنده متصل شدید، درست مثل زمانی که از اماچال یا اسلیمپورت استفاده میکنید، هر آنچه در گوشی میبینید روی نمایشگر دیگر نیز قابل مشاهده خواهد بود. در این روش محدودیتهای کمتری وجود دارد اما باید هزینههای جانبی بیشتری بپردازید. به طور مثال خرید تلوزیونهای استریمینگ به تنهایی هزینههای زیادی دارد. به علاوه میراکست نیز، نظیر روشهای سختافزاری نیاز به روشن ماندن دستگاه دارد.
5. دانگل کروم کست (ChromeCast)
این دانگل توسط شرکت گوگل طراحی و عرضه شده است. منظور از دانگل، قطعه سخت افزاری کوچک و شبیه به فلش مموری است که میتواند به تلوزیون، کامپیوتر یا هر صفحه نمایش واجد شرایط دیگری متصل شده و سپس با گوشی هوشمند ارتباط برقرار کند و از این طریق محتوای آن را روی نمایشگر بزرگتر نمایش دهد. دانگل کرومکست به پورت HDMI تلوزیون نصب میشود، سپس با اتصال به یک شبکه وای فای مشابه در گوشی و تلوزیون، این امکان را فراهم میکند تا نسبت به اتصال وایرلس (بیسیم) گوشی به تلوزیون اقدام کنید. پس از اتصال دانگل کروم کست به تلوزیون، میتوانید محتوای اپلیکیشنهای مختلفی را روی صفحه نمایش تلویزیون خود نمایش دهید. نکته جالب درباره دانگل کروم کست، پشتیبانی آن از سیستمعاملهای ویندوز، آیاواس و اندروید است.
6. WiDi
واژه WiDi مخفف عبارت Intel Wireless Display و به معنای نمایش وایرلس اینتل است. بنابراین میتوان گفت قابلیت WiDi یک روش اتصال بیسیم اختصاصی است که توسط شرکت اینتل توسعه داده شده است. برای استفاده از این قابلیت، تلوزیون شما باید حتما از قابلیت WiDi پشتیبانی کند. در غیر این صورت با خریداری دانگل اختصاصی WiDi و اتصال آن به پورت HDMI تلوزیون، امکان پشتیبانی از WiDi را برای دستگاهتان فراهم کنید.
در این مقاله به معرفی و شرح روشهای اتصال گوشی به تلوزیون اشاره کردیم. شما برای اتصال گوشی خود به تلوزیون کدام یک از روشهای معرفی شده را ترجیح میدهید؟ چرا؟ تجربههای خود را با ما در میان بگذارید.
پاسخ خود را می توانید در این قسمت بنویسید: