توضیحات تکمیلی
جدیدترین تکنولوژی در خصوص سیمکارتها eSIMها هستند. اما eSIM چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ برای پاسخ به این سوال بهتراست ابتدا گزارشی از پیشینۀ سیمکارتها ارائه شود.
پیشینۀ سیمکارتها
ساخت اولین سیمکارت درسال 1991 انجام شد که اندازهای برابر با کارتهای اعتباری امروزی داشت. بعد از گذشت 5 سال مینی سیمکارتها (سیمکارت معمولی امروزی) به بازار آمدند و به مرور زمان اندازه آنها کاهش پیدا کرد. در سال 2016 نوعی جدید از سیم کارت با نام eSIM تولید شد که در حال حاضر اپل واچ 3 و گوگل پیکسل 2 از این تکنولوژی استفاده میکنند.
eSIM چیست؟
eSIM (embedded-SIM) به معنای سیمکارت تعبیه شده است؛ یعنی دیگر سیمکارتی که بتوان به صورت فیزیکی آن را داخل گوشی قرار داد وجود ندارد.
این سیمکارت به شکل یک تراشه داخل دستگاه جاسازی میشود و قابل جدا شدن نیست. نحوۀ عملکرد eSIM تقریبا شبیه به تراشه NFC که برای پرداخت در «Apple pay» و «Google pay» استفاده میشود، می باشد. تمام اطلاعات مربوط مشترک تلفن همراه (مانند نام مالک خط – شماره تلفن) روی eSIM ذخیره میشود. به روز رسانی اطلاعات یا تغییر اپراتور، از طریق تماس تلفنی و درعرض چند دقیقه امکان پذیر است.
استانداردهای سیمکارت نسل جدید، توسط GSMA (انجمن شبکههای تلفن همراه) در سراسر جهان تعریف شده است.
بنا بر گفتۀ مدیر برنامه eSIM در سمینار GSMA ، eSIMها قادر به حذف هزینههای رومینگ در خارج از کشور هستند. به این صورت که در زمان سفر، دستگاه تغییر مکان را تشخیص داده و با توجه به موقعیت جدید، تعدادی اپراتور محلی ارائه میدهد.
یکی دیگر از مزایای سیمکارت الکترونیک، امکان ردیابی آن در هر شرایطی است. اگر دستگاه شما گم و یا دزدیده شود، به راحتی میتوان آن را پیدا کرد.
عملکرد مثبت یا منفی این سیمکارتها پس عرضه به بازار جهانی مشخص خواهد شد.
پاسخ خود را می توانید در این قسمت بنویسید: