توضیحات تکمیلی
یکی از متداولترین سوالات در زمینه رجیستری شدن تلفنهای همراه این است که چه اتفاقی برای گوشیهای مسافرتی خواهد افتاد؟
تصور کنید به خارج از کشور سفر کردهاید و در آنجا برای خود تلفن همراه خریداری کردهاید، آیا هنگام بازگشت به ایران باز هم میتوان از آن استفاده کرد؟
پاسخ این سوال مثبت است. به کمک طرح رجیستر کردن گوشیهای مسافری، امکان استفاده از گوشیهایی که از خارج از کشور خریداری شده فراهم آمده است.
در ادامه به صورت کامل آموزش روشهای مختلف رجیستر کردن گوشیهای مسافری را توضیح میدهیم.
روش اول: پرداخت حقوق گمرکی و رجیستر کردن گوشیهای مسافرتی در دفاتر گمرک
در این روش شما میتوانید بعد از ورود به کشور، با مراجعه به دفاتر گمرکی مستقر در فرودگاهها یا پایانههای مرزی، تلفن همراه را اظهار و با پرداخت هزینههای گمرکی آن، گوشی را ثبت کنید.
پس از انجام مراحل قبل، مجوز گمرکی که شامل اطلاعاتی مانند نام شخص مسافر، شماره پاسپورت، مدل، برند و شناسه تلفن همراه (IMEI) است، برای شما صادر میشود. نمونهای از این مجوز را در تصویر زیر مشاهده میکنید. شما باید این مدارک را تا پایان مرحله نهایی ثبت وفعالسازی تلفن همراه نگهداری کنید تا در صورت بروز مشکلات احتمالی، قابل پیگیری باشد.
بیشتر بخوانید: انتقال مالکیت تلفن همراه
روش دوم: پرداخت حقوق گمرکی و رجیستر کردن گوشیهای مسافرتی از طریق سایت گمرک
در این روش شما میتوانید با مراجعه به سایت گمرک، نسبت به پرداخت عوارض تلفن همراه خود اقدام کنید.
توجه کنید که شما فقط تا 30 روز پس از ورود به کشور مهلت دارید از طریق سایت گمرک، تلفن همراه خود را ثبت کنید؛ در غیر این صورت گمرک وظیفهای در قبال ثبت شناسه تلفن همراه شما نخواهد داشت.
در ادامه نحوه ثبت شناسۀ تلفن همراه را در سامانه اینترنتی گمرک به طور کامل توضیح میدهیم.
ابتدا وارد سایت کمرگ به آدرس https://epl.irica.gov.ir/ImeiRegister شوید. در صفحه اول، پس از مطالعه کامل قوانین تیک گزینه «قبول دارم» را بزنید و در ادامه شناسه تلفن همراه خود را وارد کنید.
بیشتر بخوانید: فعالسازی تلفن همراه
توجه: شناسه تلفن همراه، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#* قابل مشاهده است. شناسه ۱۵ رقمی تلفن همراه را بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و ...) وارد کنید. (در تلفنهای همراه معتبر، هر 3 شناسه درج شده در هر 3 محل، با یکدیگر یکسان است. بنابراین دقت داشته باشید که عوارض را برای شناسه واقعی گوشی خود پرداخت کنید، چون در صورت اشتباه وارد کردن شناسه، امکان تغییر آن وجود ندارد.)
در مرحله دوم، مدل گوشی ومشخصات فنی و نوع دستگاه را انتخاب کنید. (در انتخاب برند و مدل گوشی دقت لازم را داشته باشید زیرا در صورت عدم انطباق، با وجود پرداخت عوارض، تلفن همراه شما ثبت نخواهد شد)
در مرحله سوم، اطلاعاتی مانند تابعیت فرد، شماره تلفن همراه، کد ملی و گذرنامه را از شما میخواهد وارد کنید.
بیشتر بخوانید: ثبت تلفن همراه تعمیری
توجه: دقت کنید که شماره موبایلی که در این مرحله وارد میکنید، حتما با کد ملی شخص حقیقی مطابقت داشته باشد.
بعد از انجام مرحله قبلی، یک کد امنیتی به شماره تلفن شما ارسال میشود که باید در قسمت مربوطه وارد کنید و گزینه ادامه را بزنید.
حال برای شما مبلغ و شناسه پرداخت، نمایش داده میشود. در صورت صحت اطلاعات، گزینه پرداخت را بزنید تا وارد صفحه پرداخت اینترنتی شوید و حق گمرک را پرداخت کنید. توجه داشته باشید که هزینه گمرک با توجه به نوع و مدل تلفن همراه متفاوت است.
بیشتر بخوانید: استعلام اصالت گوشی
در صورت داشتن هرگونه سوال یا انتقاد و پیشنهاد، آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
پاسخ خود را می توانید در این قسمت بنویسید: